SAJ Vine
SAJ Vine

‘Den Nye Verden’ er godt på vej ind i fremtiden

Vi havde absolut ingen forventninger til, hvad vi ville komme til at opleve på vores tur til Californien. Men alle var spændte og forhåbningerne store. Det var først hen på femtedagen af vores rejse, at det gik op for os, at de amerikanske vinhuse på ingen måder prøver at passe ind. Tværtimod gør de alt for at stikke ud i mængden. Dette ser vi sjældent i Danmark, men vi kunne måske tage ved lære af denne tilgang. Dette gjorde, at vi blev lige forbløffede eller forundrede hver eneste gang. Efter at have besøgt knapt 30 forskellige vinhuse igennem 9 dages intens tour-de-vin, samt kørt over 2500 km, så har vi fundet nogle fantastiske vinhuse fra vidt forskellige områder i Californien.

Californiske vinhuse

På nuværende tidspunkt importerer SAJ Vine hovedsageligt vin fra Napa Valley og Sonoma. Men der kommer til at ske ting og sager i den nære fremtid, som I godt kan glæde jer til! I Californien er deres lokale ’Tasting Rooms’ ekstremt vigtige. Det er her, de typisk sælger størstedelen deres vin. Alle vinhuse, store som små, har udvalgte vine, som kun er tilgængelige for deres vinklubmedlemmer. Herudover tilbyder husene også forskellige rabatter til deres vinklubber – et koncept de synes at have stor succes med. De lidt større og etablerede steder har dog indset, at de skal ud over landets grænser, hvis de skal bygge et solidt fundament og et prestigefyldt navn. Nogle vinhuse forsøger at ride med på den bølge som blev skabt af Mondavi’s og Rothschild’s Opus One-vin. Lige præcis Opus One åbnede dørene til hele verden for californisk vin i særklasse. Mange producenter har forsøgt at følge denne bølge, men langt fra alle lykkes. Dette har medført at prislejet på kvalitetsvin fra Californien generelt er højt. Somme tider, desværre, også højere end hvad den enkelte vin kan bære. Dette var en var blot én af mange lærdomme fra vores tur rundt i Californien.

God vin dyrkes med passion

Vi talte med hver enkelt vingård for at høre hvem de var, hvad de kom fra og hvad de var mest passionerede omkring. Historierne, der gjorde størst indtryk på os, var dem, hvor grundlæggeren selv havde hænder, hoved og fødder dybt plantet i deres egen produktion af passionsdreven vinforretning. Sjovt nok var det også disse steder, som vi synes producerede vin af højere kvalitet. Det er også denne filosofi vores familie praktiserer hos Villa SuSti. Det handler om passion, og at have respekt for det håndværk, der ligger bag. I vinbranchen nytter det ikke noget kun at gøre noget halvhjertet. Så bør man skifte erhverv.

Nye områder at udforske

Efter vores opfattelse bliver der stadig produceret en fantastisk høj, ja måske den højeste kvalitet af amerikansk vin, fra selve Napa Valley. Vinhusene der ligger i dalen, udnytter landskabets struktur og bruger deres kyndige viden om jord og vejrforhold til at optimere deres produktion år efter år. Dog er der diamanter at hente nu også i de sydligere liggende områder så som Malibu, Santa Barbara og Paso Robles. Her kunne vi smage og se med vores egne øjne, hvor dygtige også disse vinproducenter er blevet til at bruge det varmere klima til deres fordel. De amerikanske vinhuse er blevet dygtige til at eksperimentere, og så længe de ikke bliver ramt af brande, så sker der vinmæssige fremskridt år for år. Vi vil forsøge at beskrive alt dette i de kommende indlæg om vores tur rundt i Californien.

Moralen med dette indlæg er vel, at du skal have passionen med dig i alt, hvad du foretager dig, og at man ikke skal være bange for at prøve noget nyt. I en verden der er så omskiftelig, som den vi lever i, i dag, så må vi huske at tænke fremad. Lytte til vores marked og vores kunder og foretage valg, der gavner fremtidens forbrugere.

californication
SAJ Vine's californiske team: Andreas & Dicte samt Martin & Christina

Del artiklen

Del på facebook
Del på linkedin

Kommentarer

SKRIV EN BESKED TIL OS

KOntakt os i dag for mere om vores vin, kunst & oplevelser

Du ser godt ud! - Er du over 18 år?

Vi skal lige være sikre på at du er over 18 år?

Eller