Kristian von Hornsleth

I samarbejde med Saj Vine APS

Det er ikke nogen hemmelighed at der er delte meninger om provokatøren Hornsleth. Vi hos SAJ Vine er vilde med hans udtryk, men dermed være ikke sagt, at hans kunst er for alle. Bag kunsten finder man et yderst følsomt og passioneret menneske, der indeholder mere medmenneskelighed end nogen andre, vi før har mødt.

At deltage i dette event er provokerende, grænseoverskridende, men helt sikkert en uforglemmelig oplevelse for livet — Deltager 2018

OM KUNSTNEREN

Kristian von Hornsleth (født 1963) er en dansk kunstner og provokatør. 

Hornsleth er student fra Herlufsholm Kostskole og blev senere uddannet i perioden fra 1988-94 ved Kunstakademiets Arkitektskole. Han har gjort sig kendt i den brede offentlighed, da han i 2006 lancerede sit Uganda landsby-projekt. Projektet gik ud på at få en hel landsby til at tage kunstnerens efternavn til gengæld for at få en gris eller ged. Projektet vakte stor forargelse, og bl.a. Amnesty International rejste kritik af reaktionen fra Ugandas ambassadør i Danmark i forbindelse med offentliggørelsen af udstillingen, der viser ugandere, som holder identitetskort med deres nye navn frem. I 2008 gjorde Hornsleth sig bemærket ved at sælge aktier til våbenindustrien. Ideen bag projektet var, at afkastet fra aktierne skulle investeres i humanitære organisationer og projekter.

Den 30. november 2013 afsluttede Hornsleth et projekt ved navn Deep Storage Project, der bl.a. bygger på tanken om det evige liv. Den 18. november 2014 havde dokumentarfilmen Hornsleth – På dybt vand tv-premiere på DR2. Filmen følger kunstneren over 5 år fra projektets start, til kunstværket, en otte gange elleve meter stjerneformet stålskulptur med DNA-prøver fra 4000 personer, blev nedsænket i Marianergraven. Dette er ikke den eneste film, Hornsleth har produceret… 

Hornsleth underskriver sine værker Horn$leth, og det lille ‘von’ købte han, da han syntes, hans borgerlige navn blev for kedeligt. I Hornsleths selskab kan vi garantere, at det aldrig bliver kedeligt, og du har muligvis aldrig mødt nogen, der tænker ud af boksen, som han gør. Hornsleth lægger op til diskussion, debat og tankevirksomhed. Han får følelser frem i mennesker og giver dem ideer og input til nye projekter.

SKRIV EN BESKED TIL OS

Skriv til os hvis du er interesseret i et arrangement lidt ud over det sædvanlige