Villa SuSti

Velkommen til vingården I

Agliano Terme, Villa Susti

Det danske familieejede Villa SuSti åbnede for første gang sine døre i 2012 efter en gennemgribende renovering påbegyndt i 2008. Murstenene fra det gamle hus blev renset og genbrugt på indersiden af hovedbygningen for at bevare et autentisk italiensk look, hvorpå resten af bygningerne blev opført i et miks af moderne arkitektur, skandinavisk design og italiensk landidyl.

Husets tilhørende to hektar vinmarker blev gennempløjet, og nye vinstokke blev i år 2010 genplantet og plejet ud fra økologisk metode. I 2012 høstede familien sin første vintage. Familiens mål har altid været at producere vin af højeste kvalitet med en kompromisløs passion for Italien og velsmag.

Bon Appetit!

Gå på oplevelse i Piemonte

VILLA SUSTI

En kompromisløs passion for kvalitet og velsmag

OM Villa SuSti

Villa SuSti blev navnivet af familien Holmboe Thorsen og er en sammensætning af ægteparret SUSanne & STig. I årevis havde parret kørt rundt i Italien for at finde det helt rigtige sted og den helt rigtige grund. Det var vigtigt for familien, at der var plads til hele familien og deres venner samt tilstødende vinmarker, hvor de kunne dyrke vin. Huset måtte også gerne ligge i udkanten af en lille by, da de alle nød et restaurantbesøg med vin til maden. I 2008, efter 2 års søgen, forelskede parret sig i grunden nær Agliano Terme. I dag driver familien Villa SuSti både som en organisk vingård samt som et eksklusivt Bed & Breakfast for familiens erhvervskunder og venner.

Vingården undergik en større renovation, både fra et miljømæssigt og æstetisk perspektiv. Helt fra begyndelsen har familiens drøm været at producere vin, og Agliano Terme-området har de perfekte forhold til at dyrke Barbera D’Asti af den højeste kvalitet. Alle vinranker blev omplantet i 2010 med nye vinstokke af den bedst mulige kvalitet. Produktion har været inspireret af lokale producenter i området, såsom La Spinetta, Pavia samt venner af familien; Malvira, Carossa, Correggia og Conterno Fantina. Skønt hele familien er sommelier-uddannet, investerede familien i en af de dygtigste lokale ønologer, der både bor i og forstår sig på området hele året rundt. Lionello Giovanni, som har produceret vin igennem 5 generationer, producerer og høster derfor med hjælp fra Villa SuSti både sin egen vin Poderi Rosso Giovanni samt Villa SuSti.

vingården Villa Susti

Kvalitet frem for kvantitet

Den familieejede vingård i Agliano Terme, Piemonte egner sig perfekt til en weekend get-away med familien eller vennerne. Villa SuSti er perfekt til de kræsne vinentusiaster, som sætter æstetikken højt, og som nyder at slappe af i smukke og rolige omgivelser med mulighed for et hav af gastronomiske oplevelser lige rundt om hjørnet. Familien Holmboe Thorsen gør ingenting halvt.

Villa SuSti Winery

VINMARKERNE

Villa SuSti Winery

For at sikre optimale forhold for vinen og druerne holder familien løbende øje med både kvalitet, smag, duft og produktion for at være sikre på at få det bedste resultat fra hver eneste vinstok år efter år. De to hektar vinmarker tilhører kommunerne Montegrosso d’Asti, Agliano Terme, der især er kendt for kvalitet og perfekte jordbundsforhold. Fra år 2018 kan familien stolt markere deres Barbera d’Asti Contento Superiore med kvalitetsstemplet NIZZA DOCG, den højeste applikation for Barbera.

Villa SuSti’s vin er lavet med fokus på kvalitet frem for kvantitet. Hvert år udfører Villa SuSti den såkaldte “Green Harvest” i juli/august, hvor de afskærer én af de to druebærende grene. Filosofien bag handler om, at de tilbageblivende druer herpå får tilført ekstra næring fra jordbunden, der bidrager til mere smag og kraft. Resultatet er lavere udbytter, men af højere kvalitet. I slutningen af september bliver druerne håndplukket, høstet og presset.

DRUERNE

Barbera-druen er den mest udbredte i Piemonte, da jordforholdene (kalkholdige og sandede) samt det bakkede landskab og vejrforholdene er perfekte til at få de bedste karakterer frem i druen. Barbera har mulighed for stor variation og smagsudfoldelse alt efter vinificeringsmetoden. Druen har en herlig krydret, frugtig aroma med en god syre og lavt tannin-indhold, der gør, at den kan drikkes både ung og med alder. Vinen passer perfekt til mad og de typiske italienske retter såsom pasta, pizza antipasti, m.m.

Villa SuSti producerer to vine. Felice, der er laget i 18 måneder på rustfrie ståltanke, og Contento Superiore, der er lagret 24 måneder på nye mediumristede franske egetræsfade. Begge vine hviler 6 måneder i flasken, inden de frigives. Ved at fadlagre vinen kan man frembringe mere kompleksitet og struktur samt få flere smagsnuancer frem så som tobak, lakrids og vanilje. Den typiske Barbera, som ofte er lagret på ståltanke, har især nuancerne fra jordbær, hindbær og lys chokolade. 

Vinmarker Poderi Rosso Giovanni

VINGÅRDEN

Villa SuSti’s Felice og Contento sælges kun hos udvalgte vinhandlere i Danmark samt hos enkelte forhandlere og restauranter i Italien. Derudover er Villa SuSti at finde på flere forskellige Michelin-restauranters vinkort. 2. generation Andreas Holmboe Thorsen har taget det fulde ansvar for at udbrede kendskabet om den kvalitetsbevidste vingård samt al salg og distribution af Villa SuSti.

Ønsker man at besøge Villa SuSti, er det blot én blandt mange ting, som familien gerne arrangerer for deres kunder og gæster. Hos Villa SuSti bliver man budt på private vinsmagninger med Villa SuSti’s egen vin, men også med både kendte og mindre kendte lokale producenter fra området. Alle turene arrangeres af SAJ Vine ApS, og man kan læse mere om de forskellige kulinariske oplevelser i Italien under Oplevelser.

BESØG OS

Villa SuSti Winery

Regione Molizzo 12,

Agliano Terme,  14041

IT – Piemonte

 

Mail: andreas@sajvine.dk

Tlf.: +45 53 81 49 95